Verminder olieverbruik

Er zijn veel motoren ook vaak zeer nieuwe motoren die olie verbruiken. Dat wil je echt niet olieverbruik kan zeer nadelige gevolgen hebben voor jouw automotor. En daardoor op den duur ernstige motorschade veroorzaken. Een viertakt motor moet olie alleen gebruiken om de onderdelen te smeren. Verminder het olieverbruik daarom nu gelijk.

Oorzaak olieverbruik 

De oorzaak van olieverbruik komt door een onvolledige verbranding in de de cilinderkamers. Doordat de verbanding niet volledig verloopt ontstaat er roet. Dat roet vervuilt de kop van de zuiger de kleppen en de egr klep. Het roet gaat tussen de zuigerveren  vastzitten. De zuigerveren gaan hierdoor klemmen en bewegen steeds moeilijker. Zo kan de olie langs de zuigerveren omhoog in de cilinderkamers komen en wordt daar verbrand.

1e Nadelige gevolg van olieverbruik.

Je wilt natuurlijk niet tussen de onderhoudsbeurten regelmatig olie moeten bijvullen, verminder daarom het olieverbruik. Een automotor loopt op benzine, diesel of gas en niet op olie. Als de zuigerveren vast komen te zitten dan kan zich onder de rand van de zuigerveren koolresten ophopen. Die koolresten polijsten de cilinderwand we noemen dit borepolishing. Op een gepolijste cilinderwand hecht de olie vrijwel niet. Dit kan vastlopen veroorzaken.

2e Nadelige gevolg van olieverbruik.

Als de olie langs de vastgeklemde zuigerveer naar boven kan, dan kan de brandstof van boven ook langs de zuigerveer naar beneden. Dit zijn blow by gassen, deze gassen verdunnen de olie. Olie die verdund is smeert veel minder. De hoeveelheid vloeistof in het carter (de verdunde olie) stijgt waardoor de motor op olie kan gaan lopen in plaats van op brandstof. De motor kan zelfs op hol slaan en compleet stuk lopen. Het contact uitzetten helpt niet!

2 Efficiënte Producten om het risico op olieverbruik tegen te gaan

1 Fuel2-Power   2 Oil2-Power

Fuel2-Power benzine en diesel additief zorgen dat de brandstof completer wordt verbrand. Dit gebeurt doordat de brandstof beter met de lucht wordt gemengd. Door een completere verbranding ontstaat er minder roet en vervuiling in de motor hierdoor komt er ook minder roet tussen de zuigerveren. Dit verminderd de kans op olieverbruik en als uw motor al vervuild is dan zorgt Fuel2-Power ook voor een reinigend effect. Zonder agressieve zuren te bevatten.

Oil2-Power

Fuel2-Power zorgt voor een schonere completere verbanding. Oil2-Power zorgt voor een betere smering en een verbeterde afdichting en een reinigend effect in uw motor. Doordat u Oil2-Power simpel toevoegt aan uw motorolie komt het effect overal in uw motor waar de olie normaal ook komt. U zult vrijwel gelijk merken dat uw motor veel stiller gaat draaien. De souplesse neemt toe, minder wrijving en minder vervuiling betekenen betere prestaties.