60% VAN DE ONDERHOUDSKOSTEN KOMEN DOOR VERVUILING

Waarom Fuel2-Power Benzine

Moderne benzine automotoren (met en zonder turbo) zijn vrijwel allemaal voorzien van directe benzine-injectie. Hierdoor kan de benzine zeer nauwkeurig en op een laat tijdstip, vlak voor de verbranding in de cilinders worden ingespoten.

Dat klinkt heel mooi, maar juist doordat de benzine pas heel laat wordt ingespoten is er zeer weinig tijd om de benzine goed met de lucht te laten mengen. Een veel vroegere inspuiting kan ook niet want dan zijn de kleppen nog geopend. Het resultaat van een onvolledige verbranding is grotendeels Roet. Onnodig fijn stof wat meer ontstaat tijdens een incomplete verbranding.

Fuel2-Power kan dit probleem sterk verminderen door de eigenschap van de benzine aan te passen. De benzine mengt zich beter met de lucht en kan daardoor completer verbranden. Met als resultaat, tot 70% minder roetvorming, dit is sterk afhankelijk van het type motor.

Voorkom dat uw motor inwendig vervuild, i.p.v. achteraf uw motor te moeten laten reinigen met een brandstofreiniger. Zelf slikken mensen ook vitamines preventief en niet pas als ze al ziek zijn geworden.

Nieuwe benzine auto’s vanaf juli 2018 hebben inmiddels standaard af fabriek een fijn stof filter (dit is een soort roetfilter maar dan speciaal voor benzine motoren). Bij de diesel motoren met grovere roetpartikels geeft het roetfilter al langer problemen. Bij een fijnmaziger filter systeem kunnen zich ook problemen met dit filter gaan voordoen Fuel2-Power kan het goed blijven functioneren van uw benzine partikelfilter bevorderen.

Download flyer

Voor meer technische informatie, zie hier.

Bestel nu