E10 Benzine Problemen

Sinds september 2019  is op de Nederlandse markt de Euro 95 benzine vervangen is door E10 benzine. E10 benzine bevat 10% bio ethanol  en dat zou beter moeten zijn voor het milieu. Maar sinds de invoering van deze vernieuwde brandstof ontstaan er bij allerlei soorten automotoren (ook nieuwe motoren) problemen. Die  problemen zijn te wijten aan de 10% toevoeging aan de 95 benzine.

Hoe ontstaan de problemen

De E10 benzine problemen ontstaan doordat de E10  benzine te snel verouderd. Dit komt omdat de E10 als het in aanraking komt met zuurstof “oxideerd”. Daardoor laat de E10 benzine te veel vervuiling achter in zowel de leidingen als in de injectoren en ook tijdens de verbranding zelf geeft deze vernieuwde brandstof meer vervuiling.

Toevoegen Fuel2-Power benzine additief

Door het toevoegen van Fuel2-Power E10 benzine additief kunt u er voor zorgen dat deze problemen gereduceerd worden. De reinigende werking van Fuel2power zorgt voor minder plak en dankzij de werking van Fuel2-Power toevoeging verbrand het mengsel zelf veel completer. Hierdoor ontstaat er minder verontreiniging in de motor en in de uitlaatgassen zelf.

Additief goedkope oplossing

Met Fuel2Power kunt u zo E10 Benzine Problemen goedkoop aanpakken. Let op bij oude auto’s met kunststof brandstofleidingen die niet tegen E10 kunnen zullen helaas echt eerst de brandstofleidingen vervangen moeten worden.

Vermogensverlies door E10 benzine

E10 benzine geeft uw motor circa 10% minder vermogen, wat veelal inhoudt dat uw brandstofverbruik met 10% toeneemt. Fuel2Power heeft uw brandstof meer vermogen waardoor u vrijwel altijd uw extra verbruik weer teniet kunt doen.

Verbruikstoename bij gebruik E10 benzine.

De calorische energie van E10 benzine is zo,n 11% lager als bij Ron 98 benzine. Je hebt dus meer brandstof nodig voor hetzelfde vermogen